Макс Ферстапен се застъпи изцяло зад отбора – Ред Бул-Хонда,

...
Макс Ферстапен се застъпи изцяло зад отбора – Ред Бул-Хонда,
Коментари Харесай

Макс Ферстапен защити Ред Бул за решението с Гасли

Макс Ферстапен се застъпи напълно зад тима – Ред Бул-Хонда, за решението да пратят Пиер Гасли в Торо Росо, а неговото място да бъде заето от Александър Албън след лятната пауза. „ Разбира се, че е мъчно за Пиер, само че мен персонално не ме интересува кой ще ми е съотборник”, разяснява холандецът пред De Telegraaf.

Алекс Албън кара точно за дъщерния отбор на Ред Бул и положителното му показване му обезпечи „ трансфер” в Ред Бул. Доктор Хелмут Марко е главната причина за размяната на водачите, написа пък немското издание Auto Bild, откакто заключението било поради мощния полусезон от Албън.

„ Той изтисква всичко от своята кола. Трябваше да реагираме и да дадем късмет на Албън до края на сезона”, разяснява Марко. „ Гасли ще кара до края за Торо Росо, а от новата година ще забележим кой ще партнира на Макс”, продължи шефът на Ред Бул.

Същевременно Ферстапен призна, че решението от Ред Бул е положително, защото от тима се стремят да имат допустимо най-хубавата двойка водачи на грида. „ Важното е да се представяме мощно при двете коли и да калкулираме от ден на ден точки”, подчертава Макс.

„ През тази година направихме усъвършенствания на колата и се кооперирахме добре с Хонда, с цел да имаме напредък. Не чакахме толкоз мощен мотор, само че в този момент ще променим дребни елементи. Близко сме до Мерцедес и сме по-бързи от Ферари. Мисля, че ще бъдем по-конкурентни през втората половина от сезона”, приключи шефът на Ред Бул-Хонда.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР