Макрон призова Тръмп да не лишава Иран от възможността да

...
Макрон призова Тръмп да не лишава Иран от възможността да
Коментари Харесай

Макрон призова Тръмп да не лишава Иран от възможността да продава нефт

Макрон прикани Тръмп да не лишава Иран от опцията да продава петрол
Президентът на Франция Емануел Макрон прикани американския си сътрудник Доналд Тръмп да не лишава Иран от опцията да експортира петрол, защото в противоположен случай цената на суровината ще се увеличи доста, предава ТАСС.

"Мнението на президента Тръмп по отношение на покачването на цената на нефта беше забавно. Ако той развие мисълта си до дъно, то ще разбере, че за понижение на цената на нефта е хубаво Иран да може да го продава. Това би било добре, както за мира, по този начин и за цената на нефта", означи Макрон по време на конференция след речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Според президента на Франция в "ценообразуването на нефта постоянно има политика". "Би било по-добре в случай че доминира икономиката", счита Макрон.

През май президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че Вашингтон напуща Съвместния изчерпателен проект за деяние (СВПД) — съглашение, което планува ограничавания за създаването от Техеран на нуклеарни технологии против анулация на съществуващите наказания, наложени от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, както и тези въведени едностранно от Съединени американски щати и Европейския съюз. В началото на юни шефът на отдела за политическо обмисляне на Държавния департамент на Брайън Хук разгласи, че Съединените щати имат намерение да сведат "до нула" приходите на Иран от продажбата на петрол благодарение на пакет наказания, който ще влезе в действие на 4 ноември.

Във вторник, в речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации, Тръмп означи, че Съединени американски щати "работят с страните, закупуващи недопечен петрол от Иран, с цел да понижат значително размерът на тези сделки". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР