Макларън подготвят проект за завръщането си в Индикар с Фернандо

...
Макларън подготвят проект за завръщането си в Индикар с Фернандо
Коментари Харесай

Макларън подготвят завръщане в Индикар с Алонсо

Макларън приготвят план за завръщането си в Индикар с Фернандо Алонсо, който през вчерашния ден разгласи, че се отдръпва от Формула 1 най-малко за един сезон. Двукратият Ф1 първенец съобщи, че има потребност от ново предизвикателство.
Испанецът е свързван с място в Индикар от няколко месеца, защото предходната година той съобщи, че си е сложил задачата да завоюва така наречен тройна корона в моторспорта – победи в Гран При на Монако, 24-те часа на Льо Ман и Инди 500. От трите надпревари на Алонсо му липсва само триумф в американските автомобилни серии. През 2017-а Алонсо взе участие в най-престижния кръг от Индикар, само че не съумя да финишира поради механически проблем 21 обиколки преди финала.

Шефът на Индикар Марк Майлс разяснява: " Новината от Алонсо въодушеви почитателите на Индикар, които желаят той да кара през целия сезон следващата година. Макларън работят интензивно, с цел да приготвят всички нужни неща за влизането си в сериите и ние ги поддържаме с каквото можем. Все още обаче нищо не е финализирано и едва ли ще бъде преди края на 2018-а ".

Can Fernando Alonso complete motorsport's 'triple crown' now that he's ending his illustrious F1 career?

IndyCar's owners say they're supporting McLaren's efforts to have the Spaniard racing full-time in the series next year

Read more https://t.co/30KfwbhRJx
— Channel 4 F1® (@C4F1) August 15, 2018
Смята се, че Макларън са желали да основат тим с двама водачи, а за съотборник на Алонсо са набелязали Скот Диксън. Преди дни обаче той преподписа с Чип Ганаси Рейсинг.

Алонсо си оставя отворена вратата за завръщане във Формула 1 след сезон 2019.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР