Макларън изразиха желанието си да се присъединят към световните серии

...
Макларън изразиха желанието си да се присъединят към световните серии
Коментари Харесай

Макларън с шанс за 24-те часа на Льо Ман в хиперкар категория

Макларън показаха желанието си да се причислят към международните серии по устойчивост, включващи " 24-те часа на Льо Ман " в новосформираната хиперкар категория, която стартира от сезон 2020/21. Британският конструктор изключи опцията да влезе в шампионата от началото на сезона, който стартира през септември 2020 година, само че шефът на моторспорт отдела на Макларън Зак Браун твърди, че това може да се случи в хода на сезона.
McLaren Might Go to Back to Le Mans With the Senna https://t.co/YLDHVFl64d
— Partho Dasgupta (@parthodasgupta) March 5, 2018
" Този вид сигурно е нещо, което обсъждаме, макар че не можем към момента да го назовем проект ", разяснява Браун. " Би било рисковано да създадем дебюта си в " 24-те часа на Льо Ман " през 2021-а, тъй че би трябвало да сме подготвени един или два кръга по-рано. Дали ще сме подготвени през април или май 2021-а зависи от това какъв брой бързо ще вземем решение ".

Браун не пожела да даде период, до който да бъде взето решение, само че се надява това да стане до края на първата половина от 2019-а. Макларън бе измежду шестте автомобилни производители, които бяха въвлечени във формулирането на концепцията за хиперкар класа дружно с Toyota, Aston Martin, Ferrari, BMW и Ford.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР