Макларън и Пирели отмениха насрочените за вторник и сряда тестове

...
Макларън и Пирели отмениха насрочените за вторник и сряда тестове
Коментари Харесай

Макларън и Пирели отмениха тестовете на Интерлагос


Макларън и Пирели анулираха плануваните за вторник и сряда проби поради опитите за въоръжен грабеж против някои тимове в Сао Пауло. Членове на Мерцедес, Уилямс и Заубер бяха или ограбени или се измъкнаха на косъм по време на миналия спортен уикенд. От Макларън обявиха, че рискът не си заслужава, веднага като има заплаха „ някой да размахва оръжие над главите им “. Съобщението беше публично оповестено в Туитър, а Люис Хамилтън даже написа, че такива произшествия се случват всяка година на това място.

Бившият международен първенец Дженсън Бътън също беше жертва на опит за въоръжен грабеж през 2010. Засадите са добре прочут проблем в Сао Пауло, където водачите към този момент пътуват с полицейска защита в бронирани коли.

Бразилия е една от страните с най-висока престъпност в света. Причините за това може би се коренят в всеобщата мизерия, която се задълбочава от десетилетия. Парадоксално е, че страната има мощна стопанска система, само че и голяма бездна сред богати и небогати. От година на година понижават и туристите поради неоправдания риск от похищения над личността.

На този декор бъдещето на надпреварата в Интерлагос след 2020 година е под въпрос. Пистата е оповестена за обмен, а след отдръпването на Фелипе Маса, на стартовата решетка не се обрисува да има нито един бразилец.

Трасето в Сао Пауло посреща надпревари от 1990 година насам, само че сега се продава. Кандидатите за възможна покупка са трима, като един от тях е някогашният притежател на Формула 1 Бърни Екълстън.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР