Макларън е на път да сложи край на партньорството си

...
Макларън е на път да сложи край на партньорството си
Коментари Харесай

"Макларън" е много близо до раздяла с "Хонда"

" Макларън " е на път да постави завършек на партньорството си с " Хонда " във Формула 1, разгласи " Скай спортс ". Британският тим ще се насочи към различен снабдител на мотори поради неналичието на напредък, откогато още веднъж стартира да работи с японската компания през 2015 година Според информацията оповестяването на раздялата може да стане факт още тази седмица.

" Maкларън " заема предпоследното място в шампионата единствено с 11 точки. Фернандо Алонсо завоюва 10 от тях, само че не съумя да стигне до финала в осем от 11-те си надпревари този сезон. Щофел Вандорн не приключи четири от 12-те си старта.

Дженсън Бътън, който замести Алонсо в Монте Карло, също отпадна. Във вчерашната Гран при на Италия нито един от водачите на английския тим не пресече финалната линия, което се случи за четвърти път от началото на сезона.

На " Монца " Алонсо даже трябваше да изтърпи следващото си наказване в шампионата. Този път той беше глоби с 35 места на стартовата решетка поради потреблението на седми мотор през сезона, седма хибридна система, девето турбо, девета система МGU-H, шеста батерия и пети електронен блок.

" Трябва да станем по-конкурентоспособни. Изминалият уикенд сподели, че не сме създали никакъв важен напредък ", съобщи шефът на " Макларън " Зак Браун пред " Скай спортс ".

Ръководството на английския тим е провело няколко срещи с представители на " Рено " по време на Гран при на Италия. Френската компания, която към този момент доставя мотори на три тима, обаче не желае да поема още един клиент.

Вариантът пред " Макларън " е " Торо росо ", който сега употребява мотори на " Рено ", да подпише с " Хонда ". Така ще се подсигурява оставането на японската компания във Формула 1, а " Макларън " ще заеме мястото на " Торо росо " при французите.

Първоначално оповестеният краен период за реализиране на съглашение сред " Торо росо " и " Хонда " изтече в неделя. До сделка обаче не се е стигнало. " Нямаме сходство сред всички страни ", удостовери Браун.

" Искаме да сме сигурни, че всичко ще се развие добре за " Хонда " и те ще останат във Формула 1 - или с нас, или с някой различен тим ", добави шефът на " Макларън ".

В петък Браун съобщи пред кореспонденти в Монца, че към момента няма съглашение с снабдител на мотор за 2018 година Ако се стигне до разлъка с " Хонда ", без да бъде открит заместител, намирането на решение ще падне върху плещите на Международната автомобилна федерация (ФИА) и новите притежатели на Формула 1 " Либерти медия ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:Формула 1 (101)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР