Макензи Макдоналд (САЩ) детронира миналогодишния шампион и водач в схемата

...
Макензи Макдоналд (САЩ) детронира миналогодишния шампион и водач в схемата
Коментари Харесай

Американец детронира Надал в Австралия, контузия попречи на Рафа

Макензи Макдоналд (САЩ) детронира миналогодишния първенец и лидер в схемата Рафаел Надал (Испания) във втория кръг на Откритото състезание на Австралия по тенис.

Макдоналд се възползва от физически проблем на 36-годишния си противник и завоюва с 6:4, 6:4, 7:5 по-късно повече от два часа и половина игра.

Американецът, 65-и в международната класация, стартира чудесно и поведе с 4:1 по пътя си към триумфа в първия сет. Във втората част той пропиля ранен пробив задатък, само че още веднъж осъществя брейк в седмия гейм, в едно от разиграванията в който Надал наподобява получи травмата.

" Много съм удовлетворен от метода, по който започнах мача. Играх добре, сервирах ужасно, а и ретурите ми вървяха. Наистина успявах да му се опълчва чудесно ", разяснява американецът. 

При 3:5 във втория сет испанецът взе медицински таймаут поради проблем в региона на лявото бедро. Той се завърна на корта и довърши мача, макар че очевидно имаше проблеми с напредването. Той въпреки всичко удържа равенството в резултата в третия сет до 5:5, след което Макдоналд взе осем от последните девет разигравания, с цел да победи. 

" Беше мъчно за мен да играя против противник, който изпитва страдалчество. Радвам се, че открих метод.  Той е необикновен първенец. Никога не се отхвърля, без значение от обстановката. Да затвориш мач против състезател като него постоянно е мъчно. Опитвах се да продължа да върша това на корта, което ми носеше триумф, само че той някак си съумя да ме извади от темп в един миг.

Все отново съм благополучен, че в края стигнах до успеха. Вярвам, че мога да направя нещо огромно в тениса и не преставам да си го дублирам във всеки мач. Сега ще си умря и ще се възстановя за идващия дуел ", сподели след най-голямата победа в кариерата си до момента Макдоналд.

Поставеният под номер 6 Феликс Оже-Алиасим (Канада) навакса два сета недостиг и стигна до триумфа против Алекс Молчан (Словакия) с 3:6, 3:6, 6:3, 6:2, 6:2 по-късно повече от три часа игра.

Оже-Алиасим, четвъртфиналист в Мелбърн през предишния сезон, пласира 23 аса и след неувереното начало последователно откри играта.  След втория сет той доминираше, като до края направи 44 печеливши удара против едвам 11 на противника, с цел да осъществя обрата.

Италианецът Яник Синер, 15-и подложен и четвъртфиналист през 2022 година, също се класира за третия кръг. Той се оправи елементарно с аржентинеца Томас Ечевери с 6:3, 6:2, 6:2. Синер направи 32 печеливши удара против едвам 14 на съперника, което се оказа решаващо.

Номер 16 Франсис Тиафо (САЩ), четвъртфиналист през 2019 година, пласира 20 аса и преодоля втория кръг след победа с 6:4, 6:4, 6:1 над 17-годишния квалификант Цзюнчън Шан (Китай), който направи дебют в главната скица на шампионатите от Големия шлем.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР