Макензи Безос ще стане четвъртата най-богата жена в света след

...
Макензи Безос ще стане четвъртата най-богата жена в света след
Коментари Харесай

Макензи Безос - бившата сервитьорка, която стана четвъртата най-богата жена в света

Макензи Безос ще стане четвъртата най-богата жена в света след развода си с основния изпълнителен шеф на Amazon Джеф Безос. След прекратяването на 25-годишен брак двамата са се споразумели да поделят общото си положение, добито през този интервал.

В четвъртък тя разгласи, че ще остави на брачна половинка си 75% от всичките активи на фамилията. Нейният дял се равнява на 35,7 милиарда $, което я прави четвъртата най-богата дами в света.

Често Макензи Безос оставаше в сянката на своя някогашен брачен партньор, което е обяснимо, защото той ръководи най-голямата платформа за онлайн извършване на покупки в света. Тя от своя страна е един от първите чиновници в Amazon и много сполучлив публицист на романи, споделя Business Insider.

Когато Джеф Безос споделя концепцията си за нова компания на тогавашната си брачна половинка, Макензи незабавно се съгласява. Тя отпътува с него в Сиатъл, където двамата поставят основите на Amazon.

" За мен няма по-хубаво от това да гледаш по какъв начин индивидът, който обичаш, подхваща нещо и съумява ", споделя преди време Макензи.

В ранните дни на компанията Безос също прави огромен жест за нея. Той желае да сбъдне фантазиите ѝ на публицист и разгласява два нейни романа в печатното поделение на Amazon " The Testing Luther Albright " през 2005 година и " Traps " през 2013 година.

Историята на Макензи Безос

Макензи израства в Сан Франциско като срамежливо дете, което се е затваряло в стаята си и се посвещава на писане. Издава първата си книга " The Book Worm " още на 6-годишна възраст. Романът от 142 страници по-късно е загубен при наводняване. След като приключва гимназия, младата авторка стартира да учи в частния лицей Hotchkiss. По-късно се трансферира в Принстън, където върви на курсове по писане за жанра фантастика при носителката на Пулицър Тони Морисън.

Самата Морисън споделя за Макензи, че това е била най-хубавата ѝ ученичка, която в миналото е имала в часовете по креативно писане.

Докато е била в колежа някогашната брачна половинка на Безос е работила като сервитьорка, продавач в магазин за облекла, асистент в ресторант, помощник в библиотека, бавачка, учителка и теоретичен помощник на Тони Морисън.

След като се дипломира, Макензи си намира работа, с която просто да съумява да си заплаща сметките си, до момента в който написа романи. Тя стартира да работи във компанията за ръководство на вложения DE Shaw. Нейният предстоящ брачен партньор, който тогава е един от вицепрезидентите в капиталовата компания, я е интервюирал.

След време тя го кани на обяд. Три месеца по-късно двамата са сгодени, а след още три месеца се омъжват. През идната 1994 година двойката напуща работа и отпътува за Сиатъл, където започва Amazon. Макензи става счетоводител в новата компания и е един от първите чиновници.

Кариера на писателка

Джеф Безос споделя за нея, че по време на техни ваканции се разсънва и я намира в банята да работи върху своите романи. Първият разказ " The Testing of Luther Albright " лишава на Макензи 10 години, с цел да го приключи и през 2005 година той ѝ носи премията America Book Award.

След появяването на първото дете за нея приоритет става фамилията. След раждането на третото си дете, тя се връща към писането. В нейната кариера на публицист огромна роля има Джеф Безос. Той е бил най-важният четец и критик за Макензи, само че постоянно е отсъствал, което е попречило нататъшна ѝ работа по творбите.

Бившата брачна половинка на най-богатия човек в света постоянно е работила в личния си дребен апартамент. Там тя е писала до момента в който не стане време да вземе децата си от учебно заведение.

" Колкото по-бързо приключих творбите си, толкоз по-скоро можеше да ги види той и да приказваме за героите ", изяснява Макензи за мотивацията си.

Щом излиза романът ѝ " Traps " през 2013 година, тя не го отпечатва в Amazon. Безос споделя за това, че е гений, който им се е изплъзнал.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР