Македонското правосъдие обяви днес, че е повдигнало нови обвинения срещу

...
Македонското правосъдие обяви днес, че е повдигнало нови обвинения срещу
Коментари Харесай

Нови обвинения бяха повдигнати на Груевски в Македония

Македонското правораздаване разгласи през днешния ден, че е повдигнало нови обвинявания против някогашния македонски министър председател Никола Груевски, застрашен от затвор в страната и получил леговище в Унгария, съобщи Франс прес, като се базира на македонската прокуратура.

Груевски е наказан към този момент на две години затвор за корист с власт. Днес той бе упрекнат в "незаконно финансиране " на партията си ВМРО-ДПМНЕ в интервала 2009 година - 2015 година, както и поради възлагането на търга за построяването на партийната централа, се споделя в известието на прокуратурата.

Македонската преса твърди, че противозаконното финансиране е за сума, възлизаща на минимум 4,6 милиона евро.

За тези нови обвинявания прокуратурата желае Груевски да бъде арестуван. Груевски избяга от Македония на 11 ноември, мина през Албания, Черна гора и Сърбия, преди да стигне в Унгария, където разгласи, че е получил леговище.

Груевски беше министър председател в интервала 2006 година - 2016 година Той бе наказан на две години затвор, тъй като употребявал за персонални цели мерцедес, струващ 600 000 евро, закупен с публични средства.

Груевски е разследван по още няколко случая за корупция и нелегално подслушване на опозиционери. Той споделя, че е жертва на политическо гонене от страна на държавното управление, ръководено в този момент от отдавнашния му съперник, социалдемократа Зоран Заев.

Скопие изиска от Унгария да му съобщи Груевски, който демонстрираше близостта си с държавното управление на унгарския министър председател Виктор Орбан. Двамата имат по-специално твърда позиция по въпроса за имиграцията, напомня Франс прес.

Груевски въплъщаваше непоколебимата линия на страната си в спора с Гърция, която желае от съседката си да промени името си, с цел да вдигне ветото си върху нейното участие в Европейски Съюз и НАТО. Споразумение в тази тенденция се преглежда в този момент от македонския парламент, отбелязва Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР