Македонското правителство не е получавало покана за членство в Евразийския

...
Македонското правителство не е получавало покана за членство в Евразийския
Коментари Харесай

Заев: Надявам се никога да не получим покана за Евразийския съюз

Македонското държавно управление не е получавало покана за участие в Евразийския стопански съюз. Това разгласи македонският министър председател Зоран Заев.

„ Вероятно има някаква защитна мембрана, стена към държавното управление, тъй че е мъчно да дойде сходна покана “, пошегува се македонският министър председател, след което изцяло съществено съобщи: „ Не, няма такава покана и се надявам, че тя няма да дойде “.

С тези думи македонският министър председател отговори на журналистически въпрос дали, откакто не получи дата за започване на договаряния с Европейски Съюз, няма да се обърне към Евразийския съюз, воден от Москва

Преди две седмици Македония и Албания не получиха покана за Европейски Съюз поради позицията на френския президент Еманюел Макрон, който настоя първо да се проведат промени вътре в общността и по-късно да се пристъпи към разширение. По създание това значи отсрочване на Македония и Албания за неопределен срок.

В същото време в края на предходната седмица Сърбия на президента Александър Вучич подписа контракт за присъединението си към Евразийския съюз, отпред с Русия. Отчасти той стимулира това свое деяние с бавния прогрес на договарянията с Брюксел. Европейски Съюз предизвести Сърбия, че участието в Евразийския съюз и Европейски Съюз по едно и също време е невероятно и на Белград ще му се наложи да избира.

Едновременно с това Сърбия продължава интензивно да прокарва концепцията си за „ Малък Шенген “, в който желае да вкара Македония, Албания, Косово и някои други страни от Западните Балкани. Подобни начинания на Белград се преглеждат в Прищина като опит за възобновяване на югославския хегемонизъм под маската на икономическото съдействие. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР