Македонското издание "Плюс Инфо" излезе със заглавието "В Ню Йорк

...
Македонското издание "Плюс Инфо" излезе със заглавието "В Ню Йорк
Коментари Харесай

Македония: В Ню Йорк ще се проведе битката за името ни

Македонското издание "Плюс Инфо " излезе със заглавието "В Ню Йорк ще се организира борбата за "Илинденската Македония ".

Страната не трансформира отношението си към последното предложение по разногласието с името, за което на следващия ден ще се организира среща сред външните министри на Македония и Гърция в Ню Йорк, съобщи прессекретарят на македонското държавно управление.

От своя страна Никола Димитров - македонският външен министър, си пожела "мъдрост и нерви ", преди заминаването си за "Голямата ябълка ", където ще беседва с Никос Коцияс - гръцкия външен министър.

"Ние поддържаме нуждата да приемем едно от имената, препоръчани от Матю Нимиц (посредникът на Организация на обединените нации за разногласието с името - бел. ред.) Не сме съгласни с петото име от неговите оферти (Република Македония (Скопие)) и вървим напред към приемането на стратегически проект за приятелско съдействие с тази страна в бъдеще, с нейното ново име “, съобщи Димитров.

Консултации в Македония и в Гърция за новото име

"Американската администрация не ни натиска, а просто се интересува от решението на разногласието за името, в това число и от сложните въпроси по този спор ". Това сподели гръцкият министър на външните работи Никос Кодзияс след срещата си през днешния ден във Вашингтон със съветника по въпросите на сигурността на американския президент Джон Болтън.

Разговорът сред двамата е траял два пъти повече от плануваното.

Предстоящата на следващия ден среща в Ню Йорк бе избрана като основна и от извънредно значение за развиването на противоречивия проблем, написа гръцкият вестник "Катимерини ".

Новото име на Македония - първото в света, кой е "за " и "против "
 Никос Кодзияс и Зоран Заев Никос Кодзияс и Зоран Заев
Гърция отхвърли името за Македония, Скопие отговори

Ако гръцкият и македонският парламенти се спогодят по въпроса с името, Македония ще получи покана за НАТО на срещата на върха през юли и ще стартира предприсъединителни договаряния с Европейски Съюз, планува разбор на "Катимерини "

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР