Македонското електронно издание „Фактор“ цитира още едно изявление на министър-председателя

...
Македонското електронно издание „Фактор“ цитира още едно изявление на министър-председателя
Коментари Харесай

Зоран Заев: Република България е партньор на Македония


Македонското електронно издание „ Фактор “ цитира още едно изказване на министър-председателя Зоран Заев във връзка напрежението, което породи с България след мненията му за характера на Илинденско-Преображенското въстание, осведоми Фокус.

„ Аз съм доста деликатен човек. И върша всичко допустимо за основаване на другарство. Гледам да оставя суетата настрани. Република България е сътрудник на Македония “, акцентира Заев във връзка с изказването на президента ни Румен Радев.

„ България показва това партньорство непрестанно. Тя провежда среща за Западните Балкани и Европейски Съюз. Подкрепя всички страни, в това число и Република Македония ", съобщи Заев и добави, че министрите на външните работи на България и Гърция са се борили като че ли за личната си татковина, с цел да стане допустимо Македония да получи дата за начало на договарянията.

„ Повтарям всичко това, тъй като не е редно да ги забравяме. Трябва да почитаме този, който ни оказва помощ! Македония постоянно ще оказва помощ с всичко, от което се нуждае България. Призовавам всички ни да оставим настрани политическите ползи, голия популизъм и това, което ни прави по-малко деликатни ", добави македонският министър председател.

„ Договорът за другарство и добросъседство удостовери всичко това с нашите подписи. Ние към момента би трябвало да почитаме и да градим другарството, което е от съвместен интерес за двете страни и на първо място за бъдещите генерации. Вече означаваме общата ни история, тя е част от цялата ни история ", означи Заев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР