Македонският специализиран информационен сайт религия.мк публикуваха скандалното писмо на Сръбския

...
Македонският специализиран информационен сайт религия.мк публикуваха скандалното писмо на Сръбския
Коментари Харесай

В Македония публикуваха бруталното писмо на сръбската църква със закани към БПЦ и патриарх Неофит

Македонският профилиран информативен уебсайт вяра.мк разгласиха " скандалното писмо на Сръбския синод " до Българската православна черква /БПЦ/.

Редакцията разгласява и клише от писмото и прецизира, че е " получено от източници от Сръбската патриаршия ". " Сръбският патриарх Ириней употребява обидни и заканителни изрази, както към българския патриарх Неофит, по този начин и към Македонската православна черква - Охридска архиеископия ", акцентират от вяра.мк.

Ириней намерено се опълчва и заплашва главата на бългаската черква при опита БПЦ да помогне за разрешаване на кононичния статут на МПЦ- Охридска архиепископия. Според Ириней " опитите на БПЦ да помогне МПЦ-ОА и да бъде нейна Църква-майка " ще нанесат вреди на връзките сред двете сестрински църкви ".

Писмото е изпратено на 17 април тази година.

Миналата есен Македонската православна черква - Охридска архиепископия изиска от Българската православна черква подпомагане за споразумяване на нейния каноничен статут и тя да бъде нейна Църква - майка. В края на ноември Св. Синод на БПЦ сътвори и специфична комисия са споразумяване на статута на МПЦ отпред с митрополит Киприан. В началото на месец януари в Св. Синод на БПЦ се организира среща с архиепископ Стефан - главата на МПЦ- ОА и няколко митрополити. На Великден България даде и плодородния огън на Македония, която за първи път го получи публично. Съвсем ненадейно и в несъгласие на всички нейни стъпки от ноември месец 2017 година, на 14 май Св. Синод на БПЦ реши да не изпраща свои представители за празнествата във връзка 1000-годишнината на Охридската архиепископия, която се организира на 28 май в Охрид, Р Македония. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР