Македонският президент Стево Пендаровски проведе среща с председателя на Европейския

...
Македонският президент Стево Пендаровски проведе среща с председателя на Европейския
Коментари Харесай

Пендаровски пред Туск: Направихме много жертви, чакаме ЕС да ни оцени

Македонският президент Стево Пендаровски организира среща с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск. На нея те обмениха отзиви по отношение на цялостната обстановка в страната и района, както и по отношение на стремежите на страната за участие в Европейски Съюз, съобщи БГНЕС.

Пендаровски означи, че през последните две години Северна Македония е взела сложни решения по доста чувствителни въпроси, в това число Договора от Преспа с Република Гърция и Договора за другарство, добросъседство и съдействие с Република България. Той акцентира, че страната е приложила и основни и задълбочени промени в доста основни области, потвърждавайки своята ангажираност към процеса на европейска интеграция.

На срещата Пендаровски изрази упованието Европейският съвет да оцени през октомври напъните на страната и да дефинира дата за началото на договарянията за присъединение на Северна Македония към Европейския съюз.

Стартирането на договарянията за присъединение, съгласно президента Пендаровски, ще бъде мощен подтик за по-нататъшната реализация на главните промени на страната до бъдещото й участие в съюза, което ще способства за цялостната непоклатимост и разцвет на страната и района.

Президентът изрази също признателност към ръководителя Туск за неговата ясна и директна поддръжка за европейското бъдеще на Северна Македония.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР