Македонският президент Стево Пендаровски одобри съставянето на черни списъци“ за

...
Македонският президент Стево Пендаровски одобри съставянето на черни списъци“ за
Коментари Харесай

Стево Пендаровски: Трябва да има черни списъци за българи

Македонският президент Стево Пендаровски утвърди съставянето на „ черни описи “ за български жители и политици.

Изявлението бе направено по време на конгрес, проведен от Белградския център за политическа сигурност на тематика: „ Руската експанзия против Украйна и новата обстановка при разширението на Европейски Съюз “. На срещата участва и някогашният консултант на премиера Кирил Петков Весела Чернева, предава БГНЕС.

„ Не може да се прикриваш зад длъжността си и в това време да защитаваш позиции, които нарушават публичната сигурност в Македония “, сподели Пендаровски.

Коментарът бе във връзка възбраната за влизане в страната на българския евродепутат Андрей Ковачев на 6-ти май тази година, който трябваше да взе участие в панихида на българското военно гробище в Ново село, край Струмица.

„ Лицата, които имат териториални искания няма да влизат в Македония “, сподели още Пендаровски и добави: „ Преди две години и половина България стартира да предявява претенции, които нямат нищо общо с критериите на Европейски Съюз. “

„ Започнаха да приказват за македонската етническата еднаквост, за това, че македонският език е акцент на българския и, че в интервала от 1941 до 1944 те са били админи, а не окупатори. Всичко това бе изпратено в писмена форма до всички посланици. Подобен исторически ревизионизъм е безусловно недопустим при всяка една сериозна полемика. Подобно нещо не отива на една страна-членка на Европейски Съюз “, сподели още Пендаровски.

Етикети: БългарияРСМСтево Пендаровски
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР