Македонският президент Стево Пендаровски очаква най-късно през следващия месец да

...
Македонският президент Стево Пендаровски очаква най-късно през следващия месец да
Коментари Харесай

Пендаровски: До месец трябва да започне процедурата за промени в Конституцията

Македонският президент Стево Пендаровски чака най-късно през идващия месец да стартира процедурата по промени в Конституцията. Без тези промени районен съд Македония не може да стартира договаряния всъщност за участие в Европейския съюз, съобщи БГНЕС.

" Лично аз избирам процедурата за промени в Конституцията да стартира през този, или най-късно през идващия месец и да завърши през месец август, когато има почивка на държавните институции и на първо място на Народното събрание. След това малко по малко влизаме в предизборна акция и атмосферата може да бъде доста по-лоша ", сподели Пендаровски в изявление за " Трилинг ". Според него " единственият метод за реализиране на нужното болшинство от 2/3 в Народното събрание за промени в Конституцията е да има спор с опозицията ".

" Не бих желал да видя различен метод за постигането на това болшинство за промени в Конституцията във връзка с българите, с изключение на спор с опозицията ", сподели още той. " Македонского държавно управление ще избута този развой до дъно. Няма никаква смяна в държавната политика по отношение на България ", акцентира още Стево Пендаровски. Той още веднъж повтори, че " провеждането на предварителни парламентарни избори в страната няма да докара до разрешаването на проблемите ". Той счита, че в страната има голяма бездна сред 2-3 политически блока ". /БГНЕС

Скопие / РСМ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР