Македонският президент Стево Пендаровски няма никакво намерение да обсъжда с

...
Македонският президент Стево Пендаровски няма никакво намерение да обсъжда с
Коментари Харесай

Пендаровски отказва да преговаря за историята и други небивалици с България

Македонският президент Стево Пендаровски няма никакво желание да разисква с България и въпроси, свързани с историята и предишното, оповестява БГНЕС.

Той уточни, че може да се договаря за действителни европейски тематики.

" Аз нямам никакво желание да навестявам България и да договарям за историята. Когато приказваме за европейските интеграции, ние нямаме право да се концентрираме върху историята ", акцентира македонският президент пред локалната телевизия " Телма ".

" Първоначалните оферти на София за нашето причисляваме към Европейски Съюз включваха тези небивалици, като настояването за езика, за нашия етнически генезис, за интервала 1941-1945 за окупацията, за администрацията и така нататък За тези въпроси нямам никакво желание да си изгубвам времето и да пътувам до София или пък да поканвам Радев при нас - с цел да преговаряме дали през 1941 година те са били окупатори или админи ", съобщи той и добави: " С Радев желая да приказвам за действителните европейски тематики, като енергетика, стопанска система, за инфраструктурата сред София и Скопие ".
 Пендаровски: Отмяна на контракта за добросъседство с България ще спре евроинтеграцията на РСМ
Пендаровски: Отмяна на контракта за добросъседство с България ще спре евроинтеграцията на РСМ

Президентът остава виновен за диалози по въпроси, които сплотяват ползите на страната и на жителите

За това по негови думи желал да договаря.

" За всичко останало не съм получил мандат през 2019 година - да връщам родината си в XIX век, да приказвам за Цар Самуил, за X, за XI век ", посочи Пендаровски.

Той изрази мнение, че през последните месеци риториката сред РСМ и България е по-спокойна. Според него това се дължи на преговорната рамка за започване на договаряния на Скопие за участие в Европейски Съюз.

Пендаровски изрази задоволството си и от обстоятелството, че " историята се загатва в Преговорната рамка единствено в онази част, където става въпрос за двустранните връзки и историческата комисия ".
 Мицкоски: Българите не заслужават и няма да влязат в Конституцията на РСМ
Мицкоски: Българите не заслужават и няма да влязат в Конституцията на РСМ

Страната му нямало да се откаже от македонците в Пиринска Македония
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР