Македонският президент Георге Иванов обяви, че няма да гласува на

...
Македонският президент Георге Иванов обяви, че няма да гласува на
Коментари Харесай

Македонският президент няма да гласува на референдума на 30 септември

Македонският президент Георге Иванов разгласи, че няма да гласоподава на референдума за новото име на страната на 30 септември.

„ Два пъти получих доверието на жителите, с цел да не разреша смяна на конституцията за смяна на конституционното име на Република Македония, да не одобрявам хрумвания и оферти, които биха заплашили македонската национална еднаквост, спецификата на македонската нация, македонския език и македонския модел на общуване. Не правя отстъпка от това мое заричане. Затова на 30 септември няма да изляза да гласувам”, сподели Георге Иванов пред Обединената македонска диаспора в Детройт.

Съобщението е от кабинета на македонския президент, представено от вестник „ Нова Македония”.
Преди референдума в Македония: 57% ще гласоподават „ за " смяна на името Социологическо проучване на Международния републикански институт демонстрира, че „ срещу ” са 22%
Според Иванов всеки жител има право да реши по какъв начин да постъпи във връзка с този референдум – да излезе и да гласоподава или да не излезе и да бойкотира референдума.

Македонският президент е на работно посещаване в Съединени американски щати във връзка присъединяване си в 73-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, показва Българска телеграфна агенция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР