Македонският премиер Зоран Заев заяви, че правителството в Скопие никога

...
Македонският премиер Зоран Заев заяви, че правителството в Скопие никога
Коментари Харесай

Заев за Сърбия: Не сме извършвали разузнавателни дейности срещу никого


Македонският министър председател Зоран Заев съобщи, че държавното управление в Скопие в никакъв случай не е имало желание да прави каквито и да е било разследващи действия против прилежаща страна, нито е давало разпореждане за сходни дейности.

В навечерието на телефонния диалог сред него и сръбския президент Александър Вучич министър-председателят съобщи, че новата власт в Скопие е отдадена на построяването на добросъседски връзки с Белград.

„ Без каквито и да е било предразсъдъци почитаме и поддържаме апела на формален Белград да защитим двустранните връзки сред Сърбия и Македония и да установим общоприет кодекс на връзките. Надявам се, че днешните диалози с президента Александър Вучич ще решат всички възможни недоразумения “, сподели Заев, представен от македонски медии.

Според него единственият градивен метод за решение на проблемите е директният разговор и намиране на взаимно преференциално решение на отворените въпроси.

Попитан дали македонското държавно управление е сключвало съглашения с Албания, които вредят на сръбските ползи, Заев съобщи, че това са подправени вести. „ Нека бъда явен – в нашата политика няма тактика и политика за щета на Сърбия. Посветени сме на поддържането и продължаването на работа за усилване на нашите двустранни връзки “, уточни той, представен от БГНЕС.
Във връзка с Косово македонският министър председател съобщи, че „ държавното управление на Македония упорства да построи другарски връзки, основаващи се на взаимно почитание и усилване на комерсиалните връзки “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР