Македонският премиер Зоран Заев, след като изброи македонците, албанците, турците,

...
Македонският премиер Зоран Заев, след като изброи македонците, албанците, турците,
Коментари Харесай

Заев поздрави всички народности за независимостта на РСМ, накрая даже и българите

Македонският министър председател Зоран Заев, откакто изброи македонците, албанците, турците, сърбите, ромите, власите, бошняците, най-после поздрави и, хърватите и черногорците във връзка на 30-годишния празник от оповестяването на независимостта на страната.

„ 8 септември, Денят на независимостта, е една от най-светлите и свещени дати в историята на Македония. В 30-годишния празник от независимостта са събрани нашата истории, очаквания, мемоари и реализирани желания “, написа Заев в профила си във Facebook и добави:
 Зоран Заев: Европейски Съюз има морално обвързване към Северна Македония Зоран Заев: Европейски Съюз има морално обвързване към Северна Македония
Всички страни от Европейски Съюз са съгласни, че Република Северна Македония е изпълнила това, което се изисква от нея, а в този момент Съюзът има морално з...

„ Уважаеми македонци, албанци, турци, сърби, роми, власи, бошняци... Уважаеми българи, хървати, черногорци и всички други да ни е цветущ този празник, да ни е честита 30-годишната Независимост! Нека да бъде безконечна независимостта на страната! Да живее РСМ! “.

България първа призна независимостта на Македония през януари 1992 година и оказа помощ за нейното одобряване по света, в това число и от няколко велики страни, измежду които Русия, Турция и Съединени американски щати. Всичко това бе резултат от напъните на тогавашния президент Желю Желев.

На 8 септември 1991 година бе извършен референдум за отделянето на Македония от разпадащата се Югославска федерация.



Още от БАЛКАНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР