Македонският премиер Зоран Заев се надява през първата половина на

...
Македонският премиер Зоран Заев се надява през първата половина на
Коментари Харесай

Заев настоява присъединителните преговори с ЕС да започнат през първата половина на 2018-та


Македонският министър председател Зоран Заев се надява през първата половина на 2018 година Еврокомисията да вземе решение за началото на договарянията за присъединение на страната му към Европейски Съюз.

Това Зоран Заев съобщи в речта си на днешния конгрес в Брюксел под надслова „ Македония и районът на Западните Балкани по пътя към участие в Европейския съюз “. Форумът бе проведен от Центъра за европейски политически проучвания (CEPS).

Внушителна македонска делегация отпред със Зоран Заев се намира в Брюксел. „ Дойдохме с аргумента, че са основани положителни условия за нашата интеграция в Европейски Съюз, който бе дълъг и занимателен развой. Продължаваме да реализираме резултати със мощна отдаденост, безспорна политическа воля и в полза на жителите. Тук сме, с цел да покажем подготвеността на Република Македония и да убедим Еврокомисията да вземе решение за започване на договаряния с нашата страна през първата половина на 2018 година “, съобщи Заев.

В Брюксел македонският министър председател ще организира срещи с ръководителя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер и на Европарламента Антонио Таяни, с ръководителката на Европейски Съюз дипломацията Федерика Могерини и с еврокомисаря Йоханес Хан. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР