Македонският премиер Зоран Заев очаква на 20 или на 21

...
Македонският премиер Зоран Заев очаква на 20 или на 21
Коментари Харесай

Заев: Започваме преговори с Гърция за разрешаване на спора за името


Македонският министър председател Зоран Заев чака на 20 или на 21 ноември да се организира първата среща сред екипите за договаряния на Македония и Гърция с интернационалния медиатор в разногласието за името на страната Матю Нимиц.

Според Заев " разрешаването на разногласието за името е измежду главните въпроси на управляващите в Скопие ".

" Това е един доста настоящ въпрос за Македония. Съвсем разумно бе измежду приключването на локалните избори у нас да създадем опит за разрешаване на този много сензитивен и значителен проблем, който има с нас Гърция, само че в това време е, и спънка за нашата интеграция. Процесите към този момент са почнали и още на 20 или на 21 този месец чакам първата среща с Матю Нимиц ", заяви Зоран Заев след срещата си със словенския министър председател Миро Церар в Любляна.

" В Република Македония се опитваме да реализираме народен консенсус - всички дружно, президент, държавно управление и съпротива, за намиране на решение, а не отсрочване на този въпрос ", сподели още Заев, съобщи БГНЕС.
Той акцентира, че " управляващите в Скопие построяват другарски връзки с Гърция и изрази убеждението си, че в тази другарска атмосфера ще може да се откри решение на този лютив въпрос ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР