Македонският премиер Зоран Заев обяви, че е подписал оставката си

...
Македонският премиер Зоран Заев обяви, че е подписал оставката си
Коментари Харесай

Заев подаде оставка, до полунощ ще има служебен кабинет

Македонският министър председател Зоран Заев разгласи, че е подписал оставката си и следва Народното събрание в Скопие да я гласоподава през днешния ден. Това съобщи уеб сайтът МКД, като цитира мнения на Заев пред утринния блок на " Слободна ТВ ".

Той чака процедурата да премине безпрепятствено и още през днешния ден да се образува служебното държавно управление, за което се водеха договаряния с опозиционната ВМРО-ДПМНЕ и албанските партии още откогато министър председателят разгласи, че ще напусне поста. Според уеб страницата " Нова ТВ " това ще се случи не по-късно от среднощ место (1 ч. българско) време.

Заев взе решението, откакто водачите от Европейския съюз не съумяха да дадат на Северна Македония и Албания дата за начало на договаряния. Именно през днешния ден бе оповестената дата за оставка, а служебният кабинет би трябвало да управлява страната през стоте дни до идните избори на 12 април. Опозицията дефинира такова държавно управление като поръчител за свободни и почтени избори. Същото се случи преди няколко години, когато решението за вота оказа помощ за решение на политическа рецесия и когато Социалдемократическият съюз на Македония (СДСМ) на Заев бе в съпротива.

Очаква се служебният министър председател да е Оливер Спасовски и президентът Стево Пендаровски да предложи таман това име - досегашният вътрешен министър има поддръжка и от ВМРО-ДПМНЕ. Опозиционната партия предложи вътрешния министър Наке Чулев и министъра на труда и обществената политика Рашела Мизрахи, написа държавната организация МИА.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР