Македонският премиер Зоран Заев каза, че страната му приема българските

...
Македонският премиер Зоран Заев каза, че страната му приема българските
Коментари Харесай

Зоран Заев: И България трябва да има воля за общата история

Македонският министър председател Зоран Заев сподели, че страната му приема българските рекомендации, само че с цел да бъдат решение противоречивите исторически въпроси се изисква и воля от страна на София.

" Възможно е доста бързо да бъде открито решение на откритите въпроси с България. Ние подписахме контракт, с който приехме, че имаме обща история. Разбира се, че част от историята ни е обособена и в двете страни. В този дух аз имам вяра, че комисията ще откри решение ", сподели Заев, откакто българското държавно управление разгласи, че ще поддържа Скопие да получи дата за начало на договаряния за влизане в Европейски Съюз, само че ще сложи ясни условия в тях.

" Комисията е експертна и е основана, с цел да дефинира нещата. Нашите апели са да бъдат направени смели крачки, учредени на обстоятелствата и истината. Призоваваме да се откри решение и не е задоволително единствено нашата страна да има воля, сходно нещо е належащо и от България ", добави Заев.

Договорът за добросъседство сред двете страни бе подписан преди две години, откакто Заев сподели, че е подготвен на отстъпки, с цел да придвижи страната си към Европейски Съюз. Общата комисия, която би трябвало да почисти противоречивите въпроси в историята, обаче забуксува.

Според Заев и този исторически миг ще бъде преодолян.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР