Македонският премиер Зоран Заев иска бързо провеждане на предсрочни парламентарни

...
Македонският премиер Зоран Заев иска бързо провеждане на предсрочни парламентарни
Коментари Харесай

Заев иска предсрочни избори в Северна Македония


Македонският министър председател Зоран Заев желае бързо осъществяване на предварителни парламентарни избори. Това заяви самият той преди минути по време на изключително послание към нацията, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Решението на Заев идва часове след блокирането от страна на Франция на започването на предприсъединителни договаряния за участието на страната в Европейски Съюз.

Зоран Заев желае изборите да бъдат извършени в най-кратки периоди. Той няма желание да подава оставка. Премиерът на районен съд Македония Зоран Заев ще показа тази си позиция на следващия ден по време на лидерската среща при президента Стево Пендаровски.

“Ние изпълнихме всичко, а Европейски Съюз не съблюдава обещанието си. Те направиха историческа неточност. Всичко, което можехме, направихме. Безспорен факт е, че ние сме жертва на европейска неточност. Аз съм отчаян и ядосан ”, акцентира министър председателят Заев.

“Поемам върху себе си разочарованието на жителите. Европейският сън на македонския народ няма да бъде погубен. Отговорно стоя пред Вас и заради тази причина желая да чуя Вашата позиция във връзка с провеждането на бързи предварителни избори в най-скоро време. Вие ще решите по кой път ще вървим ”, сподели още Заев и добави: “Сериозността на днешния ден изисква съществено решение ”.

Той прикани да се продължи по европейския път, тъй като друго води към шовинизъм, изолираност, беднотия и построяването на монументи от стиропор. “Готов съм за нов чист мандат за построяването на европейска страна ”, акцентира Зоран Заев и даде обещание да построява добросъседски връзки. “Не са ни нужни разправии със съседите ”, добави той.

Зоран Заев е министър-председател на страната от 1-ви юни 2017 година. Той подписа Договора за другарство с България на 1-ви август същата година, а предходната година през месец юни посредством Преспанския контракт постави завършек на дългогодишния спор за името на страната сред управляващите в Скопие и Атина и по този начин отвори пътя за евроатлантическата интеграция на страната.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР