Македонският премиер Зоран Заев и германският президент Франк-Валтер Щайнмайер подчертаха

...
Македонският премиер Зоран Заев и германският президент Франк-Валтер Щайнмайер подчертаха
Коментари Харесай

Заев благодари на Щайнмайер за подкрепата за протокола за присъединяването към НАТО

Македонският министър председател Зоран Заев и немският президент Франк-Валтер Щайнмайер подчертаха в телефонен диалог в петък историческото значение на Преспанското съглашение за Р Македония, балканския район и цяла Европа, съобщи организация МИА, като се базира на прессъобщение на македонското държавно управление.

Македонският министър председател е изразил признателност за немската поддръжка в целия развой, довел до Преспанското съглашение, както и на президента Щайнмайер - за поддръжката за ратификацията на протокола за присъединение на Р Македония към НАТО, предава Българска телеграфна агенция.

Германският президент е похвалил дипломатическите умения на Зоран Заев и образеца, който е основал за района, определяйки ги като прогресивна полезност за целия свят, се споделя още в прессъобщението на македонското държавно управление.

Преспанското съглашение, подписано на 17 юни 2018 година край едноименното гранично езеро сред Гърция и Р Македония, позволява многогодишния спор сред двете страни за името на северната гръцка съседка. Съгласно съглашението някогашната югославска република ще промени името си на Република Северна Македония, а Гърция ще отдръпна възраженията си против присъединението на страната към НАТО и Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР