Македонският премиер и трима министри ще бъдат поставени в режим

...
Македонският премиер и трима министри ще бъдат поставени в режим
Коментари Харесай

Македонският премиер е в режим на самоизолация

Македонският министър председател и трима министри ще бъдат сложени в режим на самоизолация поради контакт със инфектиран с ковид . Списъкът на длъжностните лица, които минават в самоизолация, може да бъде уголемен. В този миг епидемиологичното изследване на премиера Оливер Спасовски би трябвало да завърши и той евентуално би трябвало да премине в самоизолация за 14 дни, осведоми министърът на опазването на здравето Венко Филипче на обичайна конференция, представен от македонския ефирен канал “Нова ТВ “.
„ Министрите Дамян Манчевски, Мила Каровска, както и Марян Зъбчанец минават в самоизолация, положителен тест е дала Саня Лукаревска, шеф на Приходната организация. В СДСМ анкетата не е завършила и кръгът може да се разшири “, сподели Филипче.
След конференцията министър председателят Оливер Спасовски разгласи в профила си във Facebook, че пробата с ковид , който му е изработен, е негативен, само че че той остава в домашна изолираност, до момента в който не получи рекомендации от епидемиолозите, съобщи организация Фокус.
„ Току-що получих резултатите от днешния тест на ковид. Тестът е негативен и нямам никакви признаци и до момента в който не получа формалните рекомендации от епидемиолозите, ще остана в домашна изолираност “, написа Спасовски във Facebook.
Той желае бързо възобновяване на всички, които се сблъскват с вируса и настоятелно приканва всички да се придържат към ограниченията, с цел да се даде опция на системата на опазването на здравето да поддържа надзор върху клъстерите, където се появяват нови случаи на болестта.
Всички длъжностни лица, подложени на епидемиологично изследване или преминаващи в самоизолация, са били в контакт с депутата Мухамед Зекири, на който е сложена диагноза COVID-19, както на брачната половинка му и щерка му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР