Македонският премиер Димитър Ковачевски започна да мрънка срещу България в

...
Македонският премиер Димитър Ковачевски започна да мрънка срещу България в
Коментари Харесай

Макепремиерът за приятелството си с Кирил Петков: Ръгаха ни в корема с нож на преговорите

Македонският министър председател Димитър Ковачевски стартира да мрънка против България в жанр скопския президент Стево Пендаровски. И въпреки да се пишеше пръв другар от Балканите на българския си сътрудник Кирил Петков, до момента в който бе отпред на " Дондуков " 1, Ковачевски разгласи, че договарянията със София били като " ръгане с нож в корема ".

" Ще бъда почтен с вас, аз бях този, който участваше в договарянията с България за да стартираме договаряния с Европейски Съюз и споделях същото възприятие, което имаха македонските жители във връзка с обществения дискурс, на всички мнения и изказвания, които доближиха до нас.

Усещането, което имах, е чувството, което имаха жителите, когато се водеха договарянията, а и преди този момент, все едно някой те реже с нож в корема. Но в последна сметка би трябвало да вземете решение, което визира бъдещите генерации “, ожали се Ковачевски пред локална македонска телевизия. 

По думите му разликата сред него и водачите на опозицията ВМРО-ДПМНЕ „ и някои нови спътници към тях ” е, че те желаят да приказват за предишното, с цел да се усещат жителите горди, „ само че горди да седят сами на дребна маса ".

„ Аз желая да накарам жителите с вдигната глава да седнат на огромната маса със предпазена еднаквост. И успяхме да го създадем ”, сподели още Ковачевски. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР