Македонският представител на песенния конкурс Евровизия Васил Гарванлиев провокира сериозно

...
Македонският представител на песенния конкурс Евровизия Васил Гарванлиев провокира сериозно
Коментари Харесай

Скандал с македонския участник в Евровизия, който има и български паспорт

Македонският представител на песенния конкурс " Евровизия " Васил Гарванлиев предизвика съществено обществеността в родината си с цветовете на българското знаме в своя видеоклип за състезанието. Малко по-късно в изявление той показа, че е и българин и има български паспорт. След тези две събития мнозина в Северна Македония подлагаха на критика изпълнителя, а някои даже го заплашиха в обществените мрежи. Скандалът накара изпълнителя да влезе в пояснителен режим и даже да отстрани от видеоклипа фрагментите, които се оказаха камък на раздора.



Гарванлиев е роден в Струмица през 1984 година – родния град на премиера Зоран Заев. В телевизионно изявление той изясни, че с изключение на македонски, има и български паспорт, който е получил, тъй като баба му е била българка. Според него има страна, която е разграничена на две страни и той е роден от " другата страна ". Признанията му провокираха бурни негативни реакции в Северна Македония.

Музикантът работи и живее в Съединени американски щати в продължение на 18 години. Има участия със международни звезди като Нели Фуртадо, Енрике Иглесиас, Селин Дион и други През 2018 година се завръща в родния си град, а тази година завоюва правото да показа родината си на състезанието " Евровизия ".

След като във видеото към песента на Васил Гарванлиев за секунда се появиха трицветни светлини, които припомнят на българското национално знаме, основателите му станаха обект на гневни рецензии. Те публично оповестиха, че клипът ще бъде инсталиран отначало. Интересното е, че цветовете са отвесни, а не хоризонтални, както е в българския байрак. Въпреки това мнозина нарекоха това провокация, а някои даже го дефинираха като " национално изменничество " и " оскърбление ".



В своя персонален профил във Facebook музикантът се обърна към почитателите си:

„ Имах предпочитание да покажа единствено и само музика и изкуство, в действителност ми е мъчително поради неправилната интерпретация ”.

Той добавя, че повече от 20 години пее и съставлява " Македония и македонското знаме " и това ще остане по този начин.

На " Евровизия 2021 " в Ротердам през май Васил Гарванлиев ще извърши песента You.

 
Виктория показа българската ария за „ Евровизия “
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР