Македонският парламент ратифицира договора с Гърция за промяна на името

...
Македонският парламент ратифицира договора с Гърция за промяна на името
Коментари Харесай

Македония ратифицира договора с Гърция

Македонският парламент ратифицира контракта с Гърция за смяна на името на страната на Северна Македония. "За " гласоподаваха всички 69 присъстващи в залата депутати и нито един не беше срещу, оповестиха македонските медии.

Депутатите от опозиционната Вътрешна македонска революционна организация – ДПМНЕ не участваха в парламентарните диспути. Минути преди гласуването министър председателят Зоран Заев заяви пред депутатите, че точката за отправяне на покана на Македония за участие в НАТО е призната на Северноатлантическия съвет, и е оповестено, че ще има такава покана на срещата на високо ниво на Алианса на 11 и 12 юли в Брюксел.

Договорът с Гърция е изпратен на президента Георге Иванов, който би трябвало да го подпише в 7-дневен период. Ако той наложи несъгласие, както се чака, договорът ще бъде върнат за второ гласоподаване от Народното събрание. Окончателното решение ще вземат жителите на Македония на референдум през есента.

Договорът бележи началото на края на неизвестността за Македония и показва почтено и задоволително решение за двете страни, с което вечно се удостоверява македонската еднаквост и език, сподели преди гласуването в Народното събрание Заев.

„ Имаме ясни доказателства за нашата македонска еднаквост, за нашия македонски език, вечно. Не сме предали нищо, нито пък никой ни взе нещо, когато се съгласихме за географско име, съобщи Би Ти Ви. Това е смела стъпка в полза на бъдещето на нашите жители и нашите деца, за едно спокойно бъдеще. Нека да отхвърлим операциите и да дадем късмет на договора”, прикани той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР