Македонският парламент одобри конституционните промени. 80-те депутати, гласували „за”, представляват

...
Македонският парламент одобри конституционните промени. 80-те депутати, гласували „за”, представляват
Коментари Харесай

Македонският парламент гласува историческите конституционни поправки

Македонският парламент утвърди конституционните промени. 80-те депутати, дали своят вот „ за”, съставляват болшинството от две трети, належащо за историческата корекция на главния закон в страната. Против бяха 39 депутати от опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ, съобщи БГНЕС.
Народните представители гласоподаваха електронно, а по-късно и поименно. Този избор бе пожелан от ВМРО-ДПМНЕ.
Заседанието стартира малко след 22:00 часа българско време, откакто в залата заеха местата си депутатите от опозицията.
напомня, че конституционните промени се изискват от Договора от Преспа с Гърция, който планува и промяна на името на страната, която ще се назовава Република Северна Македония. С гласуването дефинитивно се разчиства пътят на Македония за участие в Европейски Съюз и НАТО.


Българският външен министър Екатерина Захариева приветства решението на македонския парламент. " Приветстваме днешното решение на Народното събрание в Скопие, с което се отваря процеса на европейска и евроатлантическа интеграция на страната. Вярваме, че това е най-правилното и само отговорно решение, което дава късмет за благополучие на всички жители в района ", написа Захариева в обществената мрежа Фейсбук.
Поздравяваме всеки един депутат, който е дал гласа си в интерес на общото ни бъдеще в НАТО и Европейски Съюз. Ние ще продължим да бъдем най-искрен и непосредствен другар в този развой, увери още първият ни посланик.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР