Македонският министър-председател Зоран Заев внесе оставката си в парламента на

...
Македонският министър-председател Зоран Заев внесе оставката си в парламента на
Коментари Харесай

Заев внесе оставката си в парламента

Македонският министър-председател Зоран Заев внесе оставката си в Народното събрание на страната.
От канцеларията на ръководителя на Народното събрание оповестиха, че оставката ще бъде изпратена на президента Стево Пендаровски, който по-късно ще осведоми ръководителя на Народното събрание Талат Джафери за новия мандат.
След това Джафери ще насрочи сесия, на която би трябвало да бъде оповестена оставката на министър-председателя и на останалите членове на държавното управление, а също по този начин ще бъде определен новият състав на служебния кабинет.
Както към този момент е известно, според съглашението на политическите партии, актуалният министър на вътрешните работи Оливер Спасовски ще бъде назначен за длъжностен министър председател.
По предложение на опозицията от ВМРО-ДПМНЕ Наке Чулев ще оглави вътрешното министерство, а Рашела Мизрахи ще поеме министерството на труда и обществената политика.
Предвижда се съставът на служебното държавно управление да бъде гласуван до среднощ. То ще ръководи страната към 100 дни до провеждането на предварителни парламентарни избори, които би трябвало да се състоят на 12 април.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР