Македонският министър-председател заяви, че е горд от факта, че е

...
Македонският министър-председател заяви, че е горд от факта, че е
Коментари Харесай

Заев цитира Аристотел при подписването на историческото споразумение: Надеждата е буден сън!

Македонският министър-председател съобщи, че е горделив от обстоятелството, че е комплициран завършек на траялия 30 години спор за името. Днес съглашението за името бе подписано от външните министри на Гърция и на Македония Никола Димитров и Никос Коцияс, предава македонското електронно издание „ МКД “.

Официално! Ципрас и Заев подписаха историческия акт! Македония към този момент е с ново име! (СНИМКИ/ВИДЕО)


„ Нека да парафразирам две мисли от Аристотел. Няма да можете да постигнете нищо без храброст и вярата е безсънен сън. Тези две мисли демонстрират, че когато има вяра и храброст, можете да преместим планини. С подписването на това съглашение в действителност сме преместили планините. Когато мнозина се съмняваха, потвърдихме, че това е допустимо. Завършваме разногласието. Въпросът беше отворен три десетилетия. Затова и аз и Ципрас, и външните министри, дружно с нашите представители, се отправихме към решението и стигнахме до него “, съобщи Заев.

„ В продължение на три десетилетия решаваме спор, само че за мен е значимо тези три десетилетия да са ни научили на нещо доста значимо. Научихме, че би трябвало да се учим от историята, да не я повтаряме. На основите на предишното построяваме бъдещето. С това съглашение получаваме поощрение и блян към по-голямо доверие сред двете страни. Решението и процесът, през който преминахме, ни донесоха другар. Ние ще бъдем сътрудници и съдружници. Получаваме нова действителност “, Заев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР