Македонският министър на външните работи Никола Димитров призна, че е

...
Македонският министър на външните работи Никола Димитров призна, че е
Коментари Харесай

Н.Димитров: Възможно е да се кандидатирам за президент на Македония

Македонският министър на външните работи Никола Димитров призна, че е допустимо да се кандидатира за президент на страната на идните избори.

" Не изключвам опцията да се кандидатирам за президент на страната ", сподели Димитров пред локалната телевизия " 24 ". " В момента има съвещания, договаряния, проучваме мнението на жителите и социологическите изследвания ", сподели още посланик №1 на западната ни съседка.

" За мен е чест споменаването на моето име като възможен претендент за президент. Трябва да си създадем изводите от миналите години и всичко, което се случи в страната ни с амнистията, отводът да се подписват признати от Народното събрание закони. Има много уроци, които би трябвало да научим. В момента повеждам спор със себе си дали желая да бъда президент. Ръководя значим бранш и в това време не съм член на нито една партия. Това е нещо доста значимо. С една дума, не изключвам опцията да се кандидатирам за президент ", акцентира Никола Димитров.

Премиерът Зоран Заев заяви, че в края на седмицата ще има съвещание на управлението на неговата партия - Социалдемократическия съюз /СДСМ/, на което ще се вземе решение за присъединяване на групировката в президентските избори.

Изборите за държавен глава на Македония по всяка възможност ще се състоят в края на месец април и началото на месец май - първият кръг на 21 април, а вторият - на 5 май. Президентските избори би трябвало да бъдат оповестени до 8 февруари. Мандатът на настоящия президент Георге Иванов изтича на 12 май. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР