Македонският министър на външните работи Никола Димитров е заявил, че

...
Македонският министър на външните работи Никола Димитров е заявил, че
Коментари Харесай

Според македонския външен министър е договорена рамка за компромис за името

Македонският министър на външните работи Никола Димитров е декларирал, че е контрактувана рамка за намиране на компромис за името, предава скопската телевизия " Канал 5 ".
Според малкия екран външните министри Никос Кодзиас и Никола Димитров са преговаряли до късно нощес и са съумели да реализират рамка за компромис за името.
Телевизията цитира македонския външен министър, който споделя " Имахме ползотворна среща. Имаме рамки, която би трябвало да се дооформи и върху нея работят юридическите екипи на двете министерства. Планира се значим диалог на премиерско равнище в средата на тази седмица, където се надяваме да се решат някои от най-важните елементи и варианти, които се дискутират. Смятам, че това би трябвало да го оставим на министър председателите, тъй като видяхме по какъв начин връзката към процеса въздейства върху него и към този момент имаме опит да дадем късмет на процеса, който е стартират. “
" Канал 5 " оповестява, че тази заран македонският външен министър е имал неофициална закуска с министри на външните работи на Европейски Съюз или техни заместници, проведена от България и Австрия, съобщи Фокус.
Според " Канал 5 " Франция Холандия са страните с най-твърда позиция по започването на договарянията, само че министърът на външните работи на Македония счита, че чудесата са вероятни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР