Македонският майстор на живописта Тасим Кадрия ще открие изложба в

...
Македонският майстор на живописта Тасим Кадрия ще открие изложба в
Коментари Харесай

Майсторът на живописта Тасим Кадрия с изложба в Пловдив

 Македонският занаятчия на живописта Тасим Кадрия ще открие галерия в пловдивската денонощна изложба SPS на 11 октомври, петък.

Импресионистичните пейзажи на художника следват годишните времена – снегът последователно се стопява, с цел да отстъпи място на пролетта, след това в картините му избухва с цялата си помпозност лятото, по-късно то пък отстъпва място на не по-малко обилната откъм цветове есен и по този начин незабелязано за самите нас създателят ни потапя в кръговрата на природата. В кръговрата на живота.

Летни пейзажи, лодки, поклащащи се добродушно върху морските талази, слънчева пътека под арките от листа, кокетни мостчета, които се отразяват във водата – всичко това ще открием в сбирката в галерия SPS. Платната на Тасим Кадрия се отличават с лекост и финес, с елегантен и лиричен рисунък, с палитра, почерпена от най-впечатляващите цветове на природата.

Тасим Кадрия е македонски художник, само че има повече изложения тук, в България, в сравнение с в Република Северна Македония. Авторът има зад тила си експозиции в София, Варна, Бургас, Смолян, Пловдив и други градове на страната.

Изложбата-живопис на Тасим Кадрия може да бъде прегледана до края на ноември в SPS, единствената в Пловдив 24-часова настояща изложба във фоайето на хотел SPS, бул. " Освобождение “ 3.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР