Македонският клуб Никола Вапцаров, който трябва да бъде открит в

...
Македонският клуб Никола Вапцаров, който трябва да бъде открит в
Коментари Харесай

Македонска медия: Клубът в Благоевград е финансиран от антиевропейска и антиамериканска организация

Македонският клуб " Никола Вапцаров ", който би трябвало да бъде открит в неделя, 30 октомври, е финансиран от откровена антиевропейска и антиамериканска организация. Това заяви македонският уебсайт " 360 степени ", съобщи БГНЕС.

В подробното следствие се споделя, че зад клуба стои " Македонското интернационално придвижване за правата на индивида " (ММДПЧ). В информацията се акцентира, че за двете лица от тази организация Глигор Цанев и Минчо Остас, които финансират създаванто на този клуб, няма никаква информация и че не е известно с какво се занимават. За сметка на това от формалната им уеб страница излиза наяве, че " става въпрос за искрено анитевропейска, анти НАТО и анти Съединени американски щати организация ".

Според публикуваната информация, културният център " ще бъде управителен " от Македонското съдружие за отбрана на главните самостоятелни човешки права – „ организация, която пази правата на угнетеното македонско малцинство в България ”. Уточнява се, че сдружението ще продължи да получава финансови средства от Македонското интернационално придвижване за правата на индивида.

„ Македонското интернационално придвижване за правата на индивида прикани медиите, публицистите, политическите партии и всички, които в действителност са заинтригувани да пазят човешките права, да осъдят систематичното нарушение на правата на македонците ”. От ММДПЧ приканват да бъдат дарени средства за македонския културен център „ Никола Вапцаров ”. " Македонците са изправени пред най-сериозната в новата история опасност за нашата еднаквост и битие като македонци.. Действайте в този момент ”, приканват от македонисткото придвижване.

На " формалното " разкриване в неделя ще участват водачите на ВМРО-ДПМНЕ и Левица Християн Мицкоски и Димитър Апасиев.

ВМРО-ДПМНЕ и проруската партия " Левица " през месец юни проведоха антиевропейски и антибългарски митинги в Скопие. Те се опълчиха на френското предложение, което даде опция РСМ да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз. ВМРО-ДПМНЕ внесе закон, който забрани на българските сдружения в страната да употребяват имена на исторически персони, които режимът в Скопие смята " за спорни ". Самият Мицкоски прикани за " отменяне и заличаване на Договора за другарство с България ", който бе подписан на 1-ви август 2017 г. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР