Македонският език е признат в цял свят и се използва

...
Македонският език е признат в цял свят и се използва
Коментари Харесай

Заев: Македонският език е признав в цял свят и е нашата идентичност

„ Македонският език е приет в целия свят и се употребява свободно на всички места. Нашият език е нашата еднаквост. Искам да изпратя ясно обръщение, че това държавно управление ще подхранва и разпространява македонския език “, съобщи министър председателят на Северна Македония Зоран Заев в обръщението си на втория ден от Международната научна конференция „ Македонски език - източник на научни проучвания (у нас и в чужбина) “, предава скопското електронно издание „ Магазин “, представено от " Фокус ". 
„ Днес македонският език е приет по целия свят и неговата уникалност е вписана в персоналната карта на нашата страна, в огромното семейство нациите и страните членки на Организация на обединените нации. Като еднакъв на всички международни езици, той се употребява свободно на всички места по света “, сподели Заев през днешния ден в института „ Кръсте Мисирков “!
 Заев: Не желая да приказвам за „ проект Б “ за европейска интеграция Заев: Не желая да приказвам за „ проект Б “ за европейска интеграция
Никога не сме разработвали „ проект Б “, тъй като това би означавало, че се отхвърляме от „ проект А “, съобщи през днешния ден министър председател...
„ Докато съществува македонският език, съществуват и македонците. Докато съществуват македонците, ще съществува и македонският език. Тези две неща не могат едно без друго, тъй като те са съществували, съществуват и ще съществуват в красива и нерушима симбиоза. Това е езикът на писателите, който оставя отпечатък в тяхната работа, това е езикът, на който са били образовани генерации сполучливи учени, лекари, инженери, публицисти, културни служащи и всички останали.
Това е езикът, който се учи в към 30 университета по света и продължава да се учи и през днешния ден. И най-после, това е моят език, езикът на майка ми, пенсионирана учителка, която през целия си трудов живот е образовала и възпитала голям брой възпитаници. Това е езикът, на който живеем, с който се обичаме и с който споделяме положително и зло, радваме се и скърбим “, съобщи министър председателят на югоизточната ни съседка.
 
Какво още съобщи той -
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР