Македонските туристи в България са се увеличили с 5.8% за

...
Македонските туристи в България са се увеличили с 5.8% за
Коментари Харесай

Македонските туристи се увеличили с над 5% за година

Македонските туристи в България са се нараснали с 5.8% за година. В интервала от януари до септември общо 413 хиляди македонски жители са идвали в България за туризъм. Това е оповестила министърът на туризма Николина Ангелкова след среща с Кочо Ангушев, вицепремиер по икономическите въпроси на Македония. Тя е била след взаимното съвещание на държавните управления на двете страни в Струмица.

Така Македония заема шесто място при генериращите туристи за България пазари, обяснила Ангелкова. Традиционно македонските туристи идват в България, с цел да посетят черноморските курорти, само че също по този начин има и сериозен интерес към зимни курорти като Банско, Боровец и Пампорово, обяснила тя.

Работна група сред двете страни пък щяла да основава общ Балкански туристически маршрут, оповестяват от министерството. По тази тематика, освен с Македония, се приказва от години, само че до момента нищо не е направено.

За идния зимен сезон министър Ангелкова показала, че се чака растеж на туристите, като измежду главните пазари, от които идват гостите е точно Македония.

" Имаме предпочитание да организираме взаимна среща сред български и македонски кметове на общини, в които се намират зимните ни курорти ", декларирала тя. Тя допълнила, че двустранни диалози е добре да се проведат и сред туроператори, които ще оказват помощ за осъществяване на Балканския туристически маршрут.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР