Македонските медии съобщават подробно за вчерашните предсрочни парламентарни избори у

...
Македонските медии съобщават подробно за вчерашните предсрочни парламентарни избори у
Коментари Харесай

Македонски медии: Кирил Петков ще има нов подход към Скопие

Македонските медии оповестяват в детайли за вчерашните предварителни парламентарни избори у нас и за първия тур от президентския избор.

„ Новото съдружно държавно управление, което ще бъде образувано най-вероятно след тези трети парламентарни избори, ще бъде формирано от „ Продължаваме промяната “ ще вземат участие още „ Демократична България “, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ на Слави Трифонов... Най-вероятният нов министър председател Кирил Петков ще има нов метод по македонския въпрос. В него ще господства стопанската система, вместо политиката “, написа.

„ В първото си изказване Кирил Петков приказва и за връзките с Македония и приказва за напълно нов метод, в който ще господства стопанската система, а не политиката “, заяви от своя страна и цитира цялостното изказване на Петков пред българската национална телевизия, в което той приказва, че в Политическа партия „ имат безапелационна позиция какво би трябвало да се направи “.

„ Веднага би трябвало да създадем смесени работни групи, в които няма да влизат единствено историци, само че ще има и хора от бизнеса, от културата, от образованието. Да не приказваме единствено за историята, само че за всичко, което може да способства за подобряването на добросъседските връзки ", споделя Петков.

Агенция също писа за изказването на съпредседателя на " Промяната продължава " пред Българска национална телевизия и за безапелационната позиция на групировката му за връзките сред София и Скопие.

„ Крайно време е да осъзнаем, че не е обикновено да летим през Виена, с цел да стигнем до Скопие, че не е обикновено да няма железопътна линия, която да ни свързва, че не е обикновено българските предприемачи да продават в Австралия, а не в Македония. Същото се отнася и за нашите македонски сътрудници. Трябва да стартираме да приказваме за всички неща, които могат да ни бъдат от изгода като положителни съседи. Трябва да създадем тези работни групи, те би трябвало да имат ясни цели и да се срещат най-малко един път месечно. Ние би трябвало да защитим нашите национални ползи, те би трябвало да защитят своите, само че с общо изискване и двете страни да се възползват от това “, цитира МИА, думите на Петков.

На въпрос дали България ще анулира ветото на 14 декември, Петков не пожела да даде съответен отговор, само че сподели, че би трябвало да се направи „ работен развой “ и че без него не може да се разисква крайния резултат. Според Петков това ще бъде най-големият и първи приоритет на българската дипломация.

„ Трябва да стартира допустимо най-скоро, не трябва да се губи време, само че не можем да кажем тази дата или тази дата, без да забележим по какъв начин върви този развой, какъв триумф има. Но ние желаеме да стартираме с добросъседство и благосклонност и се надяваме, че с доста градивен метод на водене на тези договаряния ще реализираме доста по-добри резултати, в сравнение с сме имали опцията да забележим до момента “, съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР