Македонски медии обвиниха македонския премиер Зоран Заев, че предава страната

...
Македонски медии обвиниха македонския премиер Зоран Заев, че предава страната
Коментари Харесай

Нарекоха Заев предател след визитата в България

Македонски медии упрекнаха македонския министър председател Зоран Заев, че предава страната си. Министър-председателят на западната ни съседка попадна под огъня на медиите след визитата си в България.

Македонският министър председател се срещна с българския президент Румен Радев и премиера Бойко Борисов, заявявайки, че България е най-големият другар на Македония.

В Македония обаче видяха изменничество поради контракт за добросъседство, който ще бъде подписан на Илинден. Македонското издание „ Вечер “ написа, че България – сходно на Гърция – също има лични условия.

Гърция разгласи, че македонците могат да бъдат признати в НАТО, единствено и само в случай че сменят името си. Какво желае обаче България? „ Вечер “ написа, че договорът ще е нездравословен за страната, тъй като България има няколко условия.

Ако Македония подпише този контракт, ще би трябвало да се съгласи, че с България има обща история, което ще заплаши македонската еднаквост, показва изданието. България желае двете страни да честват дружно исторически дати.

Освен това има условие в учебниците и научните книги да бъдат отстранени редовете, в които се споделя, че България е била на страната на нацистите през Втората международна война.

Според македонското издание България ще помогне на съседката си в опитите да се причисли към НАТО и Европейския съюз, само че също като Гърция има лични условия.

По време на срещата с македонския министър председател президентът на България Румен Радев удостовери поддръжката на страната ни за евроатлантическата и европейската вероятност на Македония.

Гаранция за тази поддръжка е сключването в скоро време на двустранен контракт за добросъседство, който ще сътвори явен правилник „ за развиването на двустранните връзки по европейски модел “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР