Македонски културен клуб бе открит днес в Благоевград. За разлика

...
Македонски културен клуб бе открит днес в Благоевград. За разлика
Коментари Харесай

Културен македонски клуб откриха в Благоевград

Македонски културен клуб бе открит през днешния ден в Благоевград. За разлика от откриването на българските клубове в Северна Македония, всичко мина без провокации от наша страна, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

От македонска страна участваха Миле Бошнаковски, общоприет секретар на президента Стево Пендаровски и водачът северномакедонската опозиционна партия ВМРО-ДМПНЕ Християн Мицкоски. Пред клуба, носещ името на Никола Вапцаров се вееха знамената на неразрешената организация ОМО-Илинден, провокации от тяхна страна нямаше, изключвайки шествието им по централните улици на Благоевград, поднасяйки венци пред паметника на Димитър Благоев.

Само петима трябваше да поднесат венци пред паметника на Гоце Делчев, където бяха спрени от протест на Вътрешна македонска революционна организация, които не ги позволиха да се допрян до паметника на Гоце. След къс диалог и викания „ Македония е българска “, „ българи юнаци “ и други крясъци, македонците, водени от духовник, оставиха венците на 30 метра от паметника. След това пробваха за поднесат цветя и на мемориала на Делчевия жанр в двора на храм " Въведение Богородично ", само че водачът на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки сподели, че и този номер няма да мине.

Пред клуба шефът му Атанас Мазнев се оплака, че не могат да проведат откриването поради тонколоната на Вътрешна македонска революционна организация, от която се лееха патриотични песни. Срещу клуба Вътрешна македонска революционна организация бяха подредили снимки с историята на Македония и революционерите, борели се за свободата ѝ. След като полицията се опита да махне колоната от тротоара, тя бе импортирана в помещение против клуба.

Така откриването стана вътре в помещението на клуба. Откриването на клуба и шествието из Благоевград бе придружено от голямо полицейско наличие, както и на жандармерията. Цяла нощ патрулка охраняваше клуба, от надписа на който още преди десетина дни бе изчегъртана буквата „ М “. Но тази заран клубът „ Македонски “ осъмна с изчегъртаи елементи от буквата „ Е “, по този начин надписът се четеше „ Мак-донски културен клуб “. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР