Македонски кмет намери решение срещу замърсяването на въздухаКметът на македонския

...
Македонски кмет намери решение срещу замърсяването на въздухаКметът на македонския
Коментари Харесай

Македонски кмет намери решение срещу замърсяването на въздуха

Македонски кмет откри решение против замърсяването на въздуха
Кметът на македонския град Кавадарци Митко Янчев откри решение против ужасяващото замърсяване на въздуха в града.

Снощи с екипи от администрацията на общината той прочисти въздуха благодарение на земеделска инсталация, която коства единствено 2500 евро.

"Техниката е доста елементарна. Тя се употребява в земеделието и основава един тип неестествен дъжд. Става въпрос за аерозолизация за понижаване на замърсяването на въздуха. Днес за първи път я използваме в Кавадарци. Тя пръска вода под високо налягане, във формата на прахуляк, с атомизатор от 20 бара и височина от 10 м. По този метод се основава един воден прахуляк, който не пропуща фините прахови частици. Може да прибавим и химикали за по-голяма успеваемост, като калций да вземем за пример. Тя се дърпа от кола и специфичен автомобил", сподели още Янчев, чийто клип в обществените мрежи направи възторг.

Подобна техника с потенциал от 1000 литра коства единствено 2500 евро. Аз в къщи имам подобен уред и през днешния ден го предоставих на общината. Единственото изискване е температурата да не е под нулата, сподели още Янчев.

На въпроса по какъв начин е стигнал до тази концепция кметът сподели следното: „ С екипа прочетохме много по казуса за замърсяването на въздуха. Започнахме да даваме и финансова помощ за жителите, които минават на различен тип отопление като пелети и инверторни климатици". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР