Македонски граждани с българска лична карта или паспорт може да

...
Македонски граждани с българска лична карта или паспорт може да
Коментари Харесай

Skopje Info: Освен вето България, дава и ваксини

Македонски жители с българска персонална карта или паспорт може да аплайват за в България, където имунизацията е безвъзмездна. Но жителите са изправени пред спомагателни разноски, а точно даването на негативен PCR тест за влизане в прилежащата страна. Това написа изданието Skopje Info, представено от организация " Фокус ".
„ Тези, които имат годни документи, могат да се записват за имунизация против COVID-19 в България - единственият проблем е влизането в страната. Причината за това е, че откакто лицето се записва за доброволна имунизация против ковид, то ще бъде известено посредством SMS или имейл 24 часа преди да получи имунизацията. Това съгласно нас е проблем, защото влизането в България изисква негативен PCR тест на британски език и в случай че се прави по постоянната процедура, е малко евентуално индивидът да получи резултатите за 24 часа и да дойде в точния момент за имунизацията “, написаха от посолството на България в Северна Македония.
 Европейска комисия е съгласна с условията на страните имунизациите да се разпределят транспарантно Европейска комисия е съгласна с условията на страните имунизациите да се разпределят транспарантно
Европейската комисия (ЕК) е съгласна с условията на някои страни от Европейския съюз (ЕС) да популяризират ваксини сред европейск...
Според информацията за пътешестване в чужбина, в Института по публично здраве, сходен тест, преведен на британски език, коства 2500 денара, само че резултатите се получават 24 часа след взимането на пробите. Следователно всички, които ще получат час за имунизация, би трябвало да си създадат PCR тест за пътешестване в чужбина в частни лаборатории, където цените са доста по-високи.
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР