Македонската радио и телевизия (МРТ) сформира комисия, която ще определи

...
Македонската радио и телевизия (МРТ) сформира комисия, която ще определи
Коментари Харесай

Скопие обмисля как да спре в Евровизия македонския българин

Македонската радио и телевизия (МРТ) образува комисия, която ще дефинира и реши какво ще се случи с македонския представител на " Евровизия " Васил Гарванлиев, оповестява в. „ Република “, представен от БГНЕС.

Членовете на основана от МРТ вътрешна комисия ще проучват ситуацията и тези дни ще бъде взето дефинитивно решение. Ще бъдат оценени всички аспекти, произлизащи от реакциите на обществеността, свързани с плана " Евровизия ". Обществената услуга ще вземе поради и отговорностите, маркирани в лиценза за присъединяване, както и отговорностите, произлизащи от участието в Европейската мрежа за лъчение - EBU, в която МРТ участва като част от асоциацията за социална услуга в Европейския съюз.

„ Скоро обществеността ще бъде в допълнение осведомена за окончателното решение на МРТ “, сподели Мери Попова, началник на македонската делегация за „ Евровизия “.

Участието на македонския реализатор Васил Гарванлиев в тазгодишния конкурс на „ Евровизия “, който ще се състои в Ротердам през месец май, бе съпроводено с остри политически мнения в западната ни съседка и стана мотив за нова антибългарска изразителност. Неговият грях е, че във видеоклипа му се появява стенно пано с цветовете на българскотро знаме и също така той призна, че има български паспорт, тъй като произходът му по бащина линия е български. В РСМ се появи  " онлайн петиция " под мотото " СТОП на пробългарската агитация в Македония ".

БГНЕС напомня, че през миналите години районен съд Македония взе участие на Евровизия с реализатори от друга етническа принадлежност като Калиопи (влахиня), Тияна Дапчевич (сръбкиня), Адриян Гаджа (албанец), Есма Реджепова (ромка), само че в никакъв случай не е имало " патриотична " нервност против тях. Само етнически българин става обект на обругаване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР