Македонската прокуратура отне не само македонските лични документи, но и

...
Македонската прокуратура отне не само македонските лични документи, но и
Коментари Харесай

Взеха българския паспорт на македонец

Македонската прокуратура лиши освен македонските персонални документи, само че и българския паспорт на олигарха Йордан Камчев, който е разследван за пране на пари и има българско поданство, голям брой компании и недвижимо имущество в България, в това число и жилище с адресна регистрация на личното му име.

Камчев дружно с някогашния министър председател Груевски и някогашния шеф на службата за сигурност Миялков с изключение на за пране на пари, са разследвани още за корист с власт и проведена незаконна група. Олигархът също по този начин е разследван за нелегално финансиране на партията на Груевски с над 250 хиляди евро.

Камчев, чието положение съгласно списание Forbes се прави оценка на 228 млн. евро, е най-известен като притежател на „ Орка холдинг “. Той е учреден през 1990 година и има разнообразни действия, измежду които опазване на здравето, медии, търговия на дребно, хотели, строителство, импорт и експорт. „ Орка холдинг “ е учреден от бащата на Камчев, Илия Камчев, който умря през 2009 година на 71-годишна възраст.

Името на Камчев също по този начин се появи и в „ Панамските документи “, съгласно които той е обвързван с офшорна компания на Бахамските острови. Закратко бе в ареста и през 2006 година, само че излезе, откакто заплати гаранция от 60 хиляди евро. Камчев е някогашен обвинен от македонската прокуратура поради укриване на налози и финансови измами.

В края на 2017 година той стана част от листата на 17 олигарси в Източна Европа, дело на немското издание ostpol.de. Там неговият профил е написан от македонския публицист Горан Лефков от Центъра за проверяваща публицистика в страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР