Македонската партия “Левица на Димитър Апасиев внесе сигнал срещу Христиан

...
Македонската партия “Левица на Димитър Апасиев внесе сигнал срещу Христиан
Коментари Харесай

Македонска партия подаде сигнал срещу Христиан Пендиков за клевета срещу държавата

Македонската партия “Левица ” на Димитър Апасиев внесе сигнал против Христиан Пендиков в прокуратурата в Охрид, оповестява.

Сигналът е за неистини и клюки към македонския народ и страна. Според него Пендиков, в качеството си на “генералния секретар на неофашисткото съдружие “Цар Борис Трети ”, в телевизионно изявление от 14 февруари е споделил, че “македонците и българите са един народ ”.

Според “Левица ” Пендиков е направил три закононарушения: " уронване на положителното име на Република Северна Македония; излагане на македонския народ на посмешище и предизвикателство на ненавист, разкол или непоносимост на национална, расова, религиозна и друга дискриминационна основа. "

Създадената от Апасиев (юрист, доцент по право и депутат) партия и самият той са определяни от наблюдаващи и медии в РСМ като " фашистки ". През септември 2020 година Апасиев даде показания в прокуратурата в Скопие, откакто получи три обвинявания за разпространяване на расова, религиозна и етническа непоносимост. Апасиев беше забъркан в скандал през юли 2022 година с президента на Северна Македония Стево Пендаровски, включващ персонални обиди.

Партия “Левица " е определяна като проруската и просръбска. В Народното събрание в Скопие Апасиев е чест участник в конфликти.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР