Македония заслужава да стане пълноправен член на Европейския съюз и

...
Македония заслужава да стане пълноправен член на Европейския съюз и
Коментари Харесай

Чавушоглу: Македония заслужава да влезе в НАТО и ЕС

Македония заслужава да стане пълновръстен член на Европейския съюз и на НАТО. Това съобщи турският външен министър Мевлют Чавушоглу, представен от радио „ Б92 “. Турският посланик направи това изказване в Скопие, където се срещна с македонския външен министър Никола Димитров.

Мевлют Чавушоглу съобщи, че цялата обстановка към името на Македония и пречките от гръцка страна е изкуствено основана. По думите му това е незаслужено по отношение на македонците, които заслужават интеграция повече от всяка друга страна.

Атина остро се опълчва на участието на балканската страна в северноатлантическия алианс. Гръцките управляващи считат, че името обуславя териториална рекламация към северната гръцка провинция, която носи същото име.

Никола Димитров съобщи, че приемането на страната му в НАТО ще има позитивно влияние върху успокояването и стабилизирането на обстановката в района. Чавушоглу съобщи, че Анкара поддържа македонците в опитите им да влязат в Европейски Съюз и НАТО.

През последните дни се заприказва за сменяне на името на Македония. Скопие се надява, че по този метод ще си отвори пътя към НАТО и ще завоюва доверието на гръцките управляващи.

Турският външен министър се изрече позитивно за двустранните връзки с Македония, както и икономическото съдействие сред двете страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР