Македония трябваше да подобри отношенията със съседите си, както и

...
Македония трябваше да подобри отношенията със съседите си, както и
Коментари Харесай

Ивайло Калфин за ромския въпрос: Искат се много и дългосрочни мерки, но не и изцяло под тоягата

Македония трябваше да усъвършенства връзките със съседите си, както и започнаха. Трябват промени в обществото им и в мисленето на политиците им. Щастието няма да пристигна от първия ден след влизането им в Европейски Съюз. Ще минат доста стъпки и промени преди този момент. Това съобщи някогашният вицепремиер и министър на външните работи Ивайло Калфин в предаването "Панорама " по Българска национална телевизия.

"Много време не приемахме енергийна тактика, а в този момент го вършим поради Европейски Съюз. Много други неща приехме под напън, а не от самодейност ", сподели още той.

"Ромският въпрос последните 30 години е на доста задна позиция. Сещаме се когато има грозно закононарушение. Искат се доста и дълготрайни ограничения, само че не и напълно под тоягата ", добави Калфин.

"България може да направи доста неща за себе си. Така и можехме да създадем доста по-добри неща последните 30 години за страната си. И в този момент можем да използваме инструментите на Европейски Съюз против пакета "Макрон' ". Трябваше различен тип договаряния. Можеше да обвържем транспортния пакет с командированите служащи. Трябваше да се възползваме от председателството си ", приключи Ивайло Калфин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР