Македония ще бъде приета в НАТО, но членството на Косово

...
Македония ще бъде приета в НАТО, но членството на Косово
Коментари Харесай

Ген. Кирчо Киров: Македония ще бъде приета в НАТО, но...

Македония ще бъде призната в НАТО, само че участието на Косово в Алианса ще изчака. Това предвижда ген. Кирчо Киров, шеф на разследващата работа в интервала 2002-2012 година, съобщи " Фокус ".

По думите му смяната на името на Македония бе едно от изискванията за разчистването на пътя й към Северноатлантическия контракт. Що се отнася до Косово, ген. Киров изясни, че сътрудниците от Съединени американски щати, Европейски Съюз и НАТО ще задържат на изчакване участието на младата балканска страна в Алианса.

„ Прибързаното приемане на Косово в НАТО би могло да сътвори нови детайли на напрежение, изключително със Сърбия. Тези детайли биха рефлектирали като скачени съдове и в Република Сръбска. Русия мъчително приема сходни ходове. РФ ще се стреми да резервира Република Сръбска като един от лостовете и факторите за въздействие в района, в частност в Босна и Херцеговина, с цел да подържа среда, в която Република Сръбска ще се явява една от аргументите БиХ като цяло, като недобре структурирано държавно образувание, да поеме по пътя към НАТО “, изясни още генералът.

По думите на ген. Киров Косово ще изчака за участие в Алианса, с цел да се види каква ще е реакцията на Русия след приемането на Македония в НАТО. Така или другояче Прищина върви по този път и в бъдеще тя ще стане член на Северноатлантическия контракт, заключи ген. Кирчо Киров

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР